feriga fractal
Astrology

Despre astrologie

Ce este astrologia

Astrologia este un mijloc de autocunoaștere, de cunoaștere a ceilalți și a lumii în care trăim. Nu este o știință, este o metaștiință, deci înțeleasă doar de sufletele mature. La bază este o combinație între psihologie si astronomie. Asemănătoare cu teste precum cel al arborelui sau al petelor de cerneală, astrologia se bazează însă nu pe proiecția personalității unui om asupra unui desen, ci pe corespondența universală între ceva de aici, de pe Pământ și altceva de acolo, din sistemul nostru solar.

frunza de feriga ca fractalVino să mă vezi mare și frumoasă

Cum funcționează

Deoarece creația este un fractal, este suficient să cunoaștem un segment din acesta pentru a afla informații despre oricare alt segment din nu contează ce parte a întregului. Dacă în cazul unei frunze de ferigă este simplu de observat această corespondență, în cazul cunoașterii unei ființe umane pornind de la un copac desenat de ea, pornind de la propria sa palmă (aici mă refer la chiromanție, artă care funcționează datorită aceluiași principiu) sau de la o astrogramă, corespondența este mai dificil de realizat pentru că forma este diferită și atunci apelăm la simboluri, asupra cărora este necesar un studiu pentru a le interpreta.

În afară de teorie, astrologul este atent și la ceea ce simte. În orice astrogramă sunt aspecte contrare care se manifestă alternativ, concomitent sau o tendință dominantă o anulează pe cealaltă. Pentru a interpreta cu succes astrologul se folosește de empatie si telepatie pentru a se conecta la persoana pe care o consultă și în felul acesta intuiește ce se manifestă în viața nativului și ce este teorie din cărți pe care nativul nu o trăiește. Personal, atunci cand sunt pe cale de a spune ceva pentru că scrie în cărți sau că așa s-a manifestat la altcineva, dar nu este valabil și în cazul de față, am impresia că descriu o persoană fictivă și mă îndepărtez de clientul meu. Atunci mă opresc și caut să înțeleg cum stau în realitate lucrurile. Evident că mai am și scăpări.

Teoria și intuiția pot fi îmbunătățite permanent. Experiența este și ea extrem de valoroasă. În astrologie nu se ajunge la o stare de platou în care ai aflat cam tot ce se poate și nu-ti mai rămâne decât să practici. Cel mult astrologul se poate plafona, dar astrologia este atât de complexă încăt urmează evoluția omului până la finalul drumului. Sigur că de la un anumit nivel nu prea mai este teorie disponibilă, dar cine ajunge acolo este deja autodidact. Oricât ai ascensiona, astrologia are simboluri pentru a descrie și acel nivel. Scânteia Divină din ființa noastră și Dumnezeu fac excepție pentru că astrologia nu merge mai departe de timp și spațiu.

Tipuri de astrologie

Există mai multe abordări astrologice.

    Cunoaștem în mare studiul asupra unui obiect și studiul asupra relației dintre două obiecte.
  • Din prima categorie face parte astrologia natală, care poate fi a unei ființe umane, a unei firme, a unei relații de cuplu, a unui an în viața cuiva...
  • Din a doua categorie avem astrologia tranzițională, care înseamnă suprapunerea astrogramei unui moment dat peste o astrogramă natală pentru a înțelege către ce tinde nativul în acel moment.
  • Putem de asemenea afla câte ceva despre cum vor interacționa doi oameni suprapunându-le astrogramele.

Mai sunt și alte forme de astrologie, dar voi expune doar ceea ce practic pentru a vorbi din experiență


Poate cel mai fascinant aspect din astrologie este faptul că ea răspunde la întrebarea când. Avantajul de a călătorii în timp nu orice stiință sau divinație îl are. Știind poziția astrelor în trecut, în prezent și în viitor putem afla informații despre evenimente sau persoane într-un moment exact. Tabelele cu poziția în timp a astrelor erau cândva demult indispensabile. Acum efemeridele sunt salvate în format digital, orice software din domeniu le are nativ și oferă instantaneu situația cerească la data cerută. Aceasta este astrologia tranzițională. Constă în suprapunerea astrogramei unui moment care ne interesează peste astrograma natală și vedem către ce este predispus nativul.

Astrologia nu este o știință

Sigur toate aceste informații sunt relative. Astrologia este oficial o pseudoștiință. Se aseamănă chiar foarte mult cu meteorologia. Adică nu este precisă, dar ne ajută foarte mult. Asemenea meteorologului, astrologul trebuie să ia în calcul o sumedenie de factori. Totuși astrologului îi este mai ușor pentru că el se bazează inclusiv pe empatie, telepatie și feed-back în temele natale, iar atunci când călătorește în timp nu oferă informații pentru fiecare zi în parte. Personal, în activitatea mea nu risc să prezic evenimente care pot avea loc într-un interval mai mic de 10 zile, deoarece am observat că se adeverește rar, întocmai precum penibilele horoscoape din massmedia la care apelează predominant cei care nu sunt siguri pe ei înșiși.