Astrology

Astrologia printre rânduri

Astrologia are mai multe nivele. Avem 12 zodii, 10 astri, 12 case, apoi cateva puncte matematice, câţiva asteroizi şi 5 unghiuri principale care se pot realiza între cele enumerate. Sunt şi detalii secundare cum ar fi stelele fixe și altele, însă ele sunt mai rar semnificative. Deci sunt multe combinaţii, dar în esentă totul se exprimă în doar 12 obiecte.

În studiul astrologiei se învată mai mult cele 12 zodii, dar planetele sunt realităţi concrete. De altfel, constelaţiile nici măcar nu sunt individualităţi, ci sectoare ale boltei cereşti. Stelele care le formează nu au legătură una cu alta. Planetele sunt corpuri distincte, chiar entităţi vii. Raportarea la ele se face diferit.

În acest tabel observati cele 12 cuante care compun întregul şi formele pe care le pot lua.

De regulă zodiile sunt învăţate şi descrierea lor este memorată, dar pentru a ajunge astrolog trebuie trăită starea de fapt a fiecărei zodii. Zodia este un arhetip. Deci noi oamenii mai avem tendințe care se bat cap în cap, suntem fiinţe complexe şi complete, zodiile nu. Toate caracteristicile unei zodii sunt pe aceeaşi rază și provin din același întreg care este împărțit în 12 fracțiuni egale. Astrologul trebuie să găsească acest focar din care provin toate cuvintele cheie care descriu o zodie. Fragmentul din care provin energiile unei zodii.

Este ceva chiar facil pentru că zodia nu este o structură contradictorie ca noi oamenii. Dacă astrologul reuşeşte să înţeleagă sensul de a fi a unei zodii, nu mai are nevoie de studiu la acel nivel pentru că-şi ia informaţia direct de la sursă.

Cu alte cuvinte, această cunoaștere îl permite astrologului să-l asculte 1 minut pe client pentru ca apoi să-i vorbească o ora sau să-i afle trecutul și prezentul pentru a subînțelege viitorul. Iar clientul se întreabă cum reușește. Dacă nu apucă să se informeze de pe acest site și dacă astrologul nu este deschis să-i spună mai mult, clientul va concluziona că într-adevăr este influența astrelor, dar astrologul doar urmează razele pe care le-a studiat. Sau chiar și mai general vorbind este legea cauzei și a efectului.

În esență, ceea ce astrologia face este descrierea foarte detaliată a atributelor umane (adică partea de studiu) și identificarea atributelor pe care un nativ le-a dezvoltat mai mult(adică întocmirea unei astrograme). Deci atenție, suntem ființe complete. Nu suntem o zodie, ci suntem oameni care au toate atributele tuturor zodiilor, dar inegal dezvoltate. Chiar și cel mai egoist nativ berbec, o data în viață sigur a dăruit ceva. Suntem totali. Ființa umană se aseamănă cu o crizantemă căreia nu-i lipsește nici o petală. Și pentru că suntem diferiți, fiecare dintre noi are unele petale sunt mai mari, alte atribute însă mai puțin dezvoltate. Astrologia spune că la exterior avem un nivel de 12 petale, iar către centru unde este sufletul individual există mai multe rânduri de petale, din ce în ce mai subtile. Astrologia-divertisment din mass-media consideră că o crizantemă are doar un cerc de 12 petale. Putem spune că astrologul este cu atât mai bun cu cât poate interpreta petale mai aproape de centrul florii, adică se apropie de sufletul omului.

Casele sunt ceva asemănător zodiilor. Casa 1 sau ascendentul corespunde zodiei berbecului, casa 2 taurului şi aşa mai departe. Unii spun că zodia răspunde la intrebarea cum se manifestă, iar casa la intrebarea unde se manifestă, însă în realitate este dificilă separarea lor. Cineva care poate lucra în jurnalistică pentru că este casa 3 populată, are şi calităţile necesare(cele specifice zodiei gemenilor ), iar cineva care memorează uşor informaţii de interes comun (zodia gemenilor) este deci apt să lucreze în jurnalistică şi probabil o va face, chiar dacă nu are nici o planetă în casa 3.

În realitate, interpretarea se realizează făcând un mixaj din planetă, zodia în care se află , casa în care se află şi eventual altă planetă, punct matematic sau mai multe dacă sunt aspecte. Poate planeta este retrogradă. Avem în vedere și acest detaliu. Aceasta este arta de a considera și petale mai mici care sunt calea către sufletul omului.Este ceva foarte simplu dacă se întrunesc 2 condiţii. Înţelegerea naturii umane şi înțelegerea prin trăire directă a celor 12 arhetipuri. Relaţia între cele 2 este următoarea: 12 fragmente egale care formează un întreg, fiinţa umană. În natură ele sunt egale, dar la nivel individual, fragmentele au valori diferite, fiecare dintre noi fiind unic. Prin studiu astrologic se învaţă amândouă. Apoi se folosește astrograma pentru a afla în ce măsură este fiecare arhetip trezit în ființa cuiva.